De financieel dienstverleners Tradeweb Markets, Radix Trading en Hard Eight Trading kiezen voor Amsterdam als Europese uitvalsbasis na de Brexit.

Dat hebben de Amerikaanse handelshuizen donderdag laten weten.

Onlangs zei MarketAxess, een van de grootste obligatiehandelsplatforms ter wereld, ook al naar Nederland te verhuizen, omdat de Britten uit de Europese Unie stappen. Hoeveel banen de overstappen Amsterdam zullen opleveren, is nog niet duidelijk.

Voor de handelshuizen zijn de regels in Nederland relatief aantrekkelijk. Ook staat ons land bekend om zijn goede IT-infrastructuur.

Verder verplaatst de Japanse Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) zijn effectenhandel waarschijnlijk naar Amsterdam. Eerder deze week meldde zakenkrant Financial Times dat er mogelijk honderden bankwerknemers uit Londen overkomen.

Het gaat relatief om kleine successen. In Nederland bestond aanvankelijk de hoop dat Amsterdam na de Brexit de financiële spilfunctie van de Londense City kon overnemen.

Veel grote banken wijken echter liever uit naar Frankfurt, wat neerkomt op duizenden extra banen in die Duitse plaats. Volgens kenners is Nederland voor de grote bedrijven in de financiële wereld minder aantrekkelijk vanwege de strenge bonusregels die hier gelden.