MarketAxess, een van de grootste obligatiehandelsplatforms ter wereld, heeft Amsterdam gekozen als basis in de Europese Unie voor na de Brexit.

Dat zegt topman Rick McVey zondag in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.

De Amerikaanse onderneming met een marktwaarde van ruim 7 miljard dollar wil een vestiging in Amsterdam om op die manier toegang te houden tot de Europese eenheidsmarkt.

De centrale ligging in Europa en de opstelling van Nederlandse toezichthouders ten opzichte van handelsplatforms gaven de doorslag.

Hoeveel banen de overstap oplevert voor Amsterdam is nog niet duidelijk. McVey zei wel dat de Amsterdamse vestiging zijn eigen managementteam krijgt.

Bonusregels

MarketAxess is het eerste handelshuis dat openheid van zaken geeft over zijn plannen na de Brexit. Veel banken en verzekeraars deden dat al wel en lijken minder gecharmeerd van Amsterdam, vanwege de Nederlandse bonusregels.

Vrijdag maakte Bank of America nog bekend in verband met de Brexit zijn Europese hoofdkantoor in Dublin te vestigen.

Volgens Financial Times hebben ook enkele effectenkantoren hun oog Nederland laten vallen. In Amsterdam zitten al enkele van de grootste beursintermediairs, waaronder Optiver, IMC en FlowTraders.