Een delegatie van de Britse financiële sector gaat deze week naar Brussel om de belangen van de sector te verdedigen bij de Brexit. 

De Londense City gaat daarmee voorbij aan de officiële regeringslobby, meldt The Financial Times maandag. 

De lobbygroep zou een blauwdruk hebben ontwikkeld over hoe de verhoudingen volgens haar zouden moeten liggen als het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Het plan komt erop neer dat Britse en Europese financiële instellingen onbeperkt toegang houden tot elkaars markten. Het voorziet ook in gezamenlijke regelgeving en arbitrage bij conflicten. 

In de financiële sector wordt de Brexit met angst en beven tegemoet gezien. Met name banken zijn bang dat ze kantoren en personeel naar het Europese vasteland moeten verplaatsen als het zover is.

Nu hebben financiële instellingen vanuit de Londense City nog gemakkelijk toegang tot de hele Europese Unie. Verhuizen naar steden als Frankfurt en Dublin kan de sector miljarden euro's kosten, schrijft The Financial Times.

Volgens de Britse zakenkrant toont de aparte lobby dat de sector er weinig vertrouwen in heeft dat de regering van premier May een gunstige overeenkomst uit het vuur zal weten te slepen.