Sommige cliënten van HSBC hebben de Britse bank gevraagd om transacties specifiek vanuit Frankrijk te doen om eventuele problemen door een Brexit voor te zijn.

De directeur van de zakelijke tak van HSBC, Noel Quinn, vertelt aan Bloomberg dat een klein aantal van de grotere klanten heeft gevraagd om een deel van de handel- en valutatransacties te verplaatsen. 

Bestuurders bij multinationals zouden voorbereidingen treffen om ongeacht de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen de zekerheid te hebben dat ze kunnen handelen. "Ze kunnen het zich niet veroorloven te wachten op een beslissing die misschien nog twee jaar op zich laat wachten."

Achter de schermen zouden veel bankiers al de verwachting uitspreken dat het resultaat van de onderhandelingen een zogeheten ‘harde Brexit’ zal zijn. Dit betekent dat het bijvoorbeeld een stuk moeilijker kan worden voor Britse bedrijven zoals banken om diensten aan te bieden in de Europese Unie.

Quinn benadrukt dat zijn klanten niet het vertrouwen verliezen in het Verenigd Koninkrijk, "maar de realiteit is dat ondernemingen en zelfs individuen besluiten gaan maken voordat er een antwoord komt uit het Brexit-proces".