Het Britse bedrijfsleven wil dat premier Theresa May meer rekening houdt met het bedrijfsleven bij haar Brexit-strategie. De bedrijven maken zich zorgen over May's huidige 'harde Brexit', meldt Financial Times zaterdag.

De Britse zakenkrant kreeg inzage in een brief van belangenbehartiger van het Britse bedrijfsleven CBI aan de Britse premier. In de brief uiten de bedrijven hun zorgen.

De bedrijven zijn bang dat ze buitenspel worden gezet bij Brexit-keuzes. "De overheid moet een duidelijk plan uitstippelen, waarin overleg met bedrijven uit alle sectoren is opgenomen. Dat zal het vertrouwen in beslissingen die de overheid neemt vergroten", staat in de brief te lezen.

De brief komt een dag nadat de Britse pond flink in waarde daalde. De munt werd zo'n 6 procent minder waard. Het was de grootste daling sinds de uitkomst van het referendum over het EU-lidmaatschap.

Deze zogeheten 'flash crash' was mogelijk het gevolg van berichten dat de Franse president Hollande bij de EU aandringt op strenge onderhandeling met de Britten over de Brexit. Ook zouden computerproblemen een rol hebben gespeeld.