De Britse dienstensector heeft zich afgelopen maand opvallend sterk hersteld van de klap die in juli werd geïncasseerd door de keuze van de Britten om de EU te verlaten. 

Net als in de bouw en industrie nam de activiteit onder dienstverleners in hoog tempo toe, meldde onderzoeksbureau Markit maandag.

De graadmeter van Markit voor de activiteit in de dienstensector verbeterde vorige maand in het sterkste tempo van de afgelopen twintig jaar.

In juli werd juist nog de sterkste afname ooit gemeten, door de onzekerheid die ontstond na het Brexit-referendum. De graadmeter wees in juli op een stevige krimp, maar kwam in augustus weer duidelijk op positief terrein uit.

De onderzoekers waarschuwden ondanks het herstel voor de onduidelijke vooruitzichten voor de Britse economie. Ze zien wel ''anekdotisch'' bewijs dat de omstandigheden in het bedrijfsleven weer normaliseren en dat het vertrouwen terugkeert. Toch blijven veel bedrijven bezorgd over de uiteindelijke gevolgen van de Brexit, aldus Markit.