De Britse economie zal lijden onder het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Recente cijfers die een economisch herstel lieten zien gaan hier geen verandering in brengen, zegt de Britse premier Theresa May zondag.

"Er komen moeilijke tijden aan", zei May op haar weg naar de G20-top in het Chinese Hangzhou.

De Britse industrie heeft zich afgelopen maand behoorlijk hersteld van de klap die in juli werd geïncasseerd door de onzekerheid rond de Brexit, zo bleek donderdag uit cijfers die onderzoeksbureau Markit publiceerde.

Zowel de productie in de industrie als de orders voor fabrieken trokken weer aan, nadat de activiteit in juli was afgenomen tot het laagste peil in 3,5 jaar. In die maand trok het besluit van de Britse bevolking om de EU te verlaten een zware wissel op de industrie van het land.

Toch voorspelt May dat de Brexit de economie zal beschadigen. "We hebben cijfers voorbij zien komen, die allemaal een ander verhaal vertellen in relatie tot de economie. Ik denk dat de reactie van de economie beter is geweest dan sommigen voorafgaand aan het referendum hadden voorspeld, maar ik zal niet doen alsof alles voor de wind gaat."

De regering komt volgens May later dit jaar met een fiscaal antwoord om de Britse economie te beschermen.