De nieuwe Britse premier Theresa May heeft sinds haar aantreden woensdag de belangrijkste ministersposten ingevuld. Welke politici moeten de premier helpen het land naar een Brexit te begeleiden?

Boris Johnson (52), is benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. De voormalige burgemeester van Londen en Brexit-pleitbezorger was zelf in de race om David Cameron op te volgen als premier, maar haakte af.

Philip Hammond (60) wordt minister van Financiën. Hammond was onder premier Cameron minister van Buitenlandse Zaken.

Amber Rudd (52) is de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, de post die May zelf sinds zes jaar bezette. Onder de vorige premier was ze minister van Energie en Klimaatzaken. Rudd krijgt door die benoeming te maken met immigratiezaken.

Michael Fallon (64) wordt minister van Defensie.  Hij bekleedt deze functie al sinds 2014.

Liam Fox (54) wordt bewindsman voor Internationale Handel. Hij was mededinger naar het leiderschap van de Conservatieve Partij, maar viel al in de eerste stemronde af.

David Davis (67), wordt belast met een eenmalige ministerspost voor het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, de zogenoemde chef-Brexit.

Lizz Truss (40) is aangewezen als minister van Justitie. Ze was eerder minister van Milieu.

Justine Greening (47) zal aan het werk gaan als minister van Onderwijs. Ze is een voormalig minister voor Ontwikkelingssamenwerking.

Chris Grayling (54) wordt minister van Transport. In 2012 volgde hij Kenneth Clarke op als minister van Justitie.

Andrea Leadsom (53), de conservatieve kandidaat voor het premierschap die op het laatste moment uit de race stapte, is de nieuwe minister van Milieu.

Sajid Javid (46) gaat aan de slag als minister van Minderheden en Lokale Overheden. Hij had het departement van Zaken en Innovatie onder zijn hoede.

Greg Clark (48) verhuist van Minderheden naar Zaken, Energie en Industriële Strategie.

James Brokenshire (48) krijgt het ministerie voor Noord-Ierland onder zijn hoede.

Karen Bradley (46), wordt de minister van Cultuur, Media en Sport. Onder Cameron was ze minister van Misbruikpreventie, Exploitatie en Misdaad.

Priti Patel (44), neemt Internationale Ontwikkeling onder haar hoede. Ze was minister van Werkgelegenheid.

Damian Green (60) wordt de bewindsman van Werkgelegenheid en Pensioenen.

Voor het ministerie van Volksgezondheid is nog geen naam bekend, meldt de website van de Britse overheid.