De Bank of England (BoE) overweegt om het renteniveau verder te verlagen als gevolg van een dreigende recessie na de Brexit. 

Dat meldt de Sunday Telegraph

Volgens de krant, die met verschillende experts sprak, is er geen twijfel dat de rente waartegen banken bij de Britse centrale bank moeten lenen verlaagd wordt. De vraag is nog hoeveel. 

Sommige economen zeggen dat de rente donderdag wordt verlaagd naar 0,25 procent. Anderen stellen dat de rente zelfs naar een dieptepunt van 0,1 procent zal gaan.

Een dergelijke verlaging zou de eerste zijn sinds maart 2009, toen het renteniveau verlaagd werd naar 0,5 procent. Volgens de krant zijn experts het erover eens dat een stijging van de rente tot 2022 onwaarschijnlijk is.

Limieten

Persbureau Reuters meldt, ook naar aanleiding van berichtgeving in de Sunday Telegraph, dat de Bank of England limieten gaat stellen aan de opname van geld uit investeringsfondsen. Een woordvoerster van de bank wilde tegenover Reuters geen commentaar geven.

Een zestal Britse vastgoedfondsen heeft vorige week de terugkoop al aan banden gelegd. Investeerders vrezen dat de Brexit gevolgen zal hebben voor de huizenmarkt.