Angela Eagle stelt zich verkiesbaar voor leiderschap Labourpartij

Angela Eagle zegt zich maandag officieel verkiesbaar te stellen voor het leiderschap van het Britse Labour. 

Die toezegging deed Eagle nadat bekend werd dat er geen overleg zou plaatsvinden om problemen binnen de partij op te lossen, aldus BBC News.

Tom Watson, de rechterhand van partijleider Jeremy Corbyn, liet weten dat Corbyn zou aanblijven als leider van Labour. Er zou volgens Watson dan ook geen "realistische uitkomt voor een compromis" kunnen komen.

Eagle had eerder al haar functie binnen het schaduwkabinet van Corbyn neergelegd nadat de Britten voor het verlaten van de EU hadden gestemd. Maandag zal de politica officieel haar kandidatuur bevestigen en uitleggen "wat de visie voor een sterk land en een sterke partij is".

Schaduwkabinet

Het schaduwkabinet is de tegenhanger van het zittende kabinet. Voor elke minister is er een schaduwminister die het beleid bekritiseert en nieuwe alternatieven voorlegt.

Meerdere leden van Labour stellen Corbyn niet meer te willen steunen omdat hij niet genoeg zou hebben gedaan om een Brexit te voorkomen. Ook zouden er twijfels zijn over de kans op winst voor Labour met Corbyn als partijleider bij de volgende verkiezingen.

Lees meer over:
Tip de redactie