De Britse Labour-leider Jeremy Corbyn betreurt het vertrek van verschillende leden van binnen het schaduwkabinet, maar zegt geen plannen te hebben om zelf op te zullen stappen.

"Ik betreur het aftreden van leden van het schaduwkabinet. Ik zal echter niet het vertrouwen verraden van de mensen die op mij gestemd hebben en van de miljoenen aanhangers die rekenen op Labour", aldus Corbyn in een verklaring.

"Zij die het leiderschap binnen Labour willen veranderen moeten meedoen in een democratische verkiezing waar ikzelf ook onderdeel van zal uitmaken."

Twaalf leden van het schaduwkabinet lieten eerder op zondag weten Corbyn niet meer te steunen omdat hij niet genoeg zou hebben gedaan om een Brexit te voorkomen. Ook zouden er twijfels zijn over de kans op winst voor Labour met Corbyn als partijleider bij de volgende verkiezingen.

Ondertussen heeft ook Boris Johnson, Camerons prominente partijgenoot en Brexit-voorstander, na een radiostilte van zich laten horen. Hij stelt maandagochtend in een column in de Britse Krant Telegraph dat het Verenigd Koninkrijk toegang blijft houden tot de interne markt van de Europese Unie en dat vrije handel blijft bestaan.