De gemeente Amsterdam zegt dat een aantal bedrijven in Londen in de aanlop naar een mogelijk Brexit de keuze heeft gemaakt om te verhuizen naar Amsterdam. 

Dit meldt de Volkskrant op basis van een voorlichter van wethouder Kajsa Ollengren van Economie. Vrijdag werd duidelijk dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt. 

Onder andere enkele Aziatische financiële bedrijven die een kantoor in Londen hadden, zouden naar Amsterdam willen komen, maar specifieke namen worden niet gegeven.

De komende periode wordt pas duidelijk of de bedrijven daadwerkelijk naar de Nederlandse hoofdstad komen, aldus de woordvoerder in een reactie aan NU.nl

Volgens de woordvoerder schatten de bedrijven vooraf in dat het referendum de komende jaren veel onzekerheid zou veroorzaken. 

Peiling 

De krant haalt een consultant aan die een peiling hield onder Amerikaanse bedrijven. Eén op de drie ondernemingen overwoog om het kantoor te verplaatsen bij een Brexit.

Eén op de acht noemt het waarschijnlijk dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Amsterdam wordt door een meerderheid genoemd als mogelijke vestigingsplaats.