Banken zetten extra personeel in om vragen te beantwoorden naar aanleiding van de brexit.

Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) roept de uitslag van het Britse referendum veel vragen op bij klanten.

Nederlandse bedrijven en consumenten krijgen de komende tijd te maken met de gevolgen van de Brexit. Economen denken dat de kans groot is dat Groot-Brittannië in een recessie belandt.

''De verwevenheid met de Britse financiële sector is veel groter dan die ooit is geweest met Griekenland'', zegt Bas Jacobs, hoogleraar economie aan de Erasmus School of Economics. ''Als daar problemen ontstaan, sijpelen die door naar de EU en ook naar Nederland.''

Andere hoogleraren economie verwachten dat de pensioenfondsen in Nederland geraakt zullen worden door de problemen op de financiële markten en dat de werkloosheid zal oplopen.

Teleurgesteld

Voorzitter Chris Buijink van de koepelorganisatie laat weten teleurgesteld te zijn over de beslissing van de Britten om de Europese Unie te verlaten.

''De Britse keuze is helder. Voor ons komt het er nu op aan de Europese Unie verder te verbeteren en daarnaast te werken aan een goede nieuwe verhouding met het Verenigd Koninkrijk, op Duitsland na de belangrijkste handelspartner van ons land."

Buijink ziet de EU als een positieve kracht voor de Nederlandse banken. ''Dat wordt versterkt door de totstandkoming van de Europese bankenunie."