Nissan sleept campagneteam Brexit voor de rechter

De Japanse autofabrikant neemt juridische stappen tegen het team dat campagne voert vóór een Brexit.

Dat doet het bedrijf omdat het campagneteam zonder overleg het logo van Nissan op een flyer heeft gebruikt, meldt persbureau Reuters maandag. 

Op de flyer stonden ook logo's van andere grote fabrikanten zoals Unilever, Vauxhall en Toyota. "Grote werkgevers hebben allemaal gezegd dat ze in het Verenigd Koninkrijk blijven ongeacht de uitslag van het referendum", staat erbij.

Nissan wil dat het team stopt met het gebruik van de naam en het logo van het bedrijf. De onderneming wil voorkomen dat ze nog meer "onjuiste uitspraken doen en verkeerde voorstellingen maken". 

"We beschermen het merk en het intellectueel eigendom van Nissan krachtig in alle markten waarbinnen we opereren", stelt het bedrijf in een persverklaring. Het bedrijf is naar eigen zeggen tegen een Brexit. 

Toyota

Nissan liet eerder deze maand al weten juridische stappen te overwegen, nadat ook Toyota een mogelijke claim had aangekondigd. Ook deze autofabrikant was er niet van gediend dat het logo ongevraagd op de flyer was gezet.

Toyota waarschuwde eerder op maandag dat auto's van het eigen merk 10 procent duurder kunnen worden als het Verenigd Koninkrijk geen onderdeel meer is van de EU.

Video: Brexit in 60 seconden

Animatie door in60seconds

Lees meer over:
Tip de redactie