De Britse premier David Cameron roept jonge Britten op om op 23 juni naar de stembus te gaan en tegen een Brexit te stemmen.

Cameron, die graag wil dat zijn land in de EU blijft, denkt dat jongeren een belangrijke rol kunnen spelen om het Verenigd Koninkrijk in de Unie te houden. Peilingen wijzen namelijk uit dat jongeren in het algemeen pro-Europees zijn, maar tegelijkertijd behoren zij ook tot de groep die minder geneigd is om te gaan stemmen.

Cameron wil er dan ook alles aan doen om jongeren naar de stembus te krijgen. Donderdag lanceert hij een campagne die speciaal gericht is op de jonge kiezer.

"Ga je registreren en stem. Vertel het je ouders, grootouders, vrienden en collega’s. Dit referendum zal uitwijzen of jouw generatie sterker, veiliger en beter af is", aldus Cameron donderdag.

Hardst getroffen

Hij waarschuwt dat jonge mensen het hardst worden getroffen bij een Brexit. Volgens de premier zullen de economische gevolgen van een vertrek uit de EU vooral hun weerslag hebben op de vooruitzichten op een baan voor jongeren.

Op 23 juni vindt in het Verenigd Koninkrijk het referendum plaats waarbij kiezers mogen beslissen of hun land de Europese Unie moet verlaten.

Video: Brexit in 60 seconden

Animatie door: In60seconds