Een meerderheid van de bedrijven in de Britse lucht- en ruimtevaart, defensie en veiligheid wil dat het Verenigd Koninkrijk lid blijft van de Europese Unie.

Volgens 70 procent van de leden van de betreffende bedrijfstakken, verenigd in de ADS Group, is het in het voordeel van het Verenigd Koninkrijk om te opereren als een gezamenlijk blok met de andere landen in Europa.

Volgens de voorzitter van ADS, Paul Everitt, zouden bedrijven in de lucht- en ruimtevaart, defensie en veiligheid in Groot Brittannië slechter af zijn zonder de gezamenlijke Europese bevoorrading.

Ook zou een zogeheten Brexit volgens de tak negatieve gevolgen hebben voor de budgetten voor onderzoek en ontwikkeling, die op hun beurt weer van belang zijn voor een goede internationale concurrentiepositie.

Bovendien zou regelgeving in de sectoren beter afgestemd kunnen worden binnen het huidige lidmaatschap.

Andere sectoren

De ADS Group deelt de mening van ondertussen ruim een derde van de grote Britse bedrijven, die zich openlijk uitgesproken heeft over een Brexit. Veel bedrijven en sectoren houden zich echter op de vlakte over een mogelijk vertrek uit de Europese Unie, waarover de Britten in juni kunnen stemmen.

Bij bedrijven die aangesloten zijn bij de ADS Group werken in totaal meer dan 310.000 mensen. De organisties vertegenwoordigen een exportwaarde voor het Verenigd Koninkrijk van 31 miljard pond. Onder de leden van ADS zijn grote spelers als Thales UK, BAE Systems en Rolls Royce.

Video: Brexit in 60 seconden

Animatie door: In60seconds