Ook kamp voor ‘Brexit’ claimt steun van bedrijfsleven

De campagne voor een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft de steun gekregen van 250 mensen uit het bedrijfsleven, inclusief de voormalige topman van de Britse bank HSBC.

Dit meldt het ja-kamp voor een zogenoemd ‘Brexit’ dit weekend.  

Het voor- en tegenkamp gebruiken beide economische argumenten om hun campagne kracht bij te zetten, hoewel vanuit het bedrijfsleven vaak meer steun is om in de EU te blijven.

Onlangs gaven de bestuurders van een derde van de grootste Britse bedrijven, waaronder Shell, BP en de grootste telecombedrijven, nog hun steun aan het nee-kamp.

Toegang 

Een vertrek zou mogelijk banen kosten en investeringen op het spel zetten. Vaak wordt aangehaald dat het Verenigd Koninkrijk bij een ‘Brexit’ mogelijk goede toegang tot de grootste markt ter wereld verliest.

Met de dit weekend gepubliceerde lijst van bestuurders die een Brexit steunen, wil het kamp voor het vertrek daar tegenwicht aan geven. Zo steunt de topman van pubketen JD Wetherspoon een vertrek uit de EU. Later bleek dat niet iedereen die op de lijst staat, daar daadwerkelijk thuishoort. 

Zo verklaarden John Caudwell, oprichter van Phones4U en David Ross, mede-oprichter van Carphone Warehouse, dat zij zich niet hadden opgegeven.

Video: Brexit in 60 seconden

Animatie door: In60seconds

Lees meer over:
Tip de redactie