De Britse premier David Cameron noemt voorstanders van een Brexit "erg vaag" wanneer hij ze vraagt naar gevolgen van een eventuele Brexit.

Volgens de premier weten voorstanders niet goed wat de gevolgen zijn als zijn land de Europese Unie verlaat, schrijft Cameron in een open brief in de Britse krant The Sunday Telegraph.

Cameron daagde voorstanders onder meer  uit antwoord te geven op vragen over hoe de handelsrelatie eruit zou zien en hoe lang de economische onzekerheid zal duren na een Brexit.

Ook wilde de premier weten hoe ja-stemmers verwachten dat de rol en invloed van het Verenigd Koninkrijk in de wereld veranderen. De premier verwijst ook naar de risico's voor de samenwerking op het gebied van criminaliteit en veiligheid.

Gevolgen

Volgens de premier zijn er nog veel vragen die beter beantwoord moeten worden om een duidelijk beeld te krijgen van de eventuele gevolgen. "Het is gewoon niet goed genoeg om er maar vanuit te gaan dat alles wel goed komt met de toekomst van ons land".

"Met zoveel gaten in de antwoorden is het duidelijk een keuze tussen het onbekende of een groter Verenigd Koninkrijk. Een stem om te vertrekken uit de Europese Unie is de gok van de eeuw."

Cameron benadrukt dat de enige zekerheid de onzekerheid is. Wanneer het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk de Europese Unie verlaat, worden de gevolgen pas echt duidelijk.

Op 23 juni mogen de Britten naar de stembus om te beslissen of hun land de Europese Unie moet verlaten.