De Britse bank HSBC, één van de grootste banken in Europa, overweegt om in het Verenigd Koninkrijk te blijven als het land vertrekt uit de Europese Unie.

Dit melden hoge beleidsmakers binnen de bank aan de The Sunday Times. Deze week wordt naar verwachting een besluit bekendgemaakt.

Als HSBC toch in het Verenigd Koninkrijk besluit te blijven, is dat een stimulans voor George Osborne, de Britse minister van Financiën. Hij heeft een aantal concessies aan de financiële sector gedaan in de discussie over een Brexit.

HSBC is gemeten naar het aantal werknemers de grootste bank van de Europese Unie, maar heeft ook een sterke binding met Azië. HSBC, voluit The Honkong and Shanghai Banking Corporation, werd opgericht in de voormalige Britse koloniën en verhuisde haar belangrijkste kantoor in 1992 naar Londen.

Hongkong zou dan ook de logische keuze zijn voor het geval HSBC weer uit Londen zou vertrekken, maar onder andere het politieke klimaat en de haperende economische groei in China hebben de bank naar verluidt doen besluiten om in Londen te blijven.