De automobilist die zondagmiddag in Bavel vermoedelijk twee wielrenners aanreed in Bavel en doorreed na het ongeval heeft zich maandag gemeld bij de politie. Het gaat om een twintigjarige man uit Bavel.

De man meldde zich telefonisch bij de politie, nadat politie Zeeland-West-Brabant een oproep had geplaatst waarin gezocht werd naar de bestuurder en zijn mogelijk beschadigde auto. Er is inmiddels contact geweest met de twintigjarige man uit Bavel, maar hij is nog niet verhoord. De politie bekijkt voorafgaand aan het verhoor camerabeelden en roept getuigen op zich te melden.

"We nodigen hem binnenkort uit bij ons op het bureau", laat een woordvoerder van politie Zeeland-West-Brabant weten. "We onderzoeken of er sprake is van een opzettelijke aanrijding en of de bestuurder daarna de plaats van het ongeval heeft verlaten. We hebben hem aangegeven dat hij verdachte is in de zaak."

'Geïrriteerd'

Twee wielrenners raakten zondagochtend gewond op de Gilzeweg. Ze fietsten in een groep van zestien wielrenners over de rijbaan, wat niet toegestaan is. De automobilist wilde de groep inhalen en raakte vermoedelijk 'geïrriteerd', zo liet de woordvoering van de politie eerder weten. Hij claxonneerde meerdere malen en stuurde opeens naar rechts, waarna twee fietsers vielen. Daarna reed de bestuurder door.

Een 72-jarige wielrenner brak zijn sleutelbeen en liep meerdere schaafwonden op. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.