Het Chinese wokrestaurant het Paviljoen in Breda op de hoek van de Generaal Maczekstraat is verkocht. De nieuwe, Bredase eigenaar kan nog niet zeggen welke plannen hij met het pand heeft.

Het wokrestaurant in het opvallende, ronde gebouw op de hoek van de Generaal Maczekstraat en de Eggestraat is al enige tijd gesloten. Het pand is in september dit jaar verkocht aan het Bredase bedrijf Brickfield van Dominique de Wit.

De Wit kan nog niet zeggen wat hij van plan is met het gebouw: "Daar kan ik nog niets over zeggen. Ik heb verschillende plannen voor dit pand. Of er weer horeca in terugkomt, weet ik ook nog niet. Als bekend is wat het gaat worden, dan zal ik eerst de buurt informeren."

Het vroegere wokrestaurant opende de deuren in het jaar 2002. Het Paviljoen werkte volgens de All You Can Eat-formule. Het wokbuffet met zelfbediening was destijds iets nieuws in Breda. Op de website van het restaurant staat nu te lezen dat het Paviljoen na twintig jaar 'ophoudt te bestaan'.

Het ronde restaurant werd op deze locatie gebouwd na een stevige verkeerskundige ingreep op het kruispunt. De gemeente wilde de drukke verkeersstroom van de Generaal Maczekstraat via de Eggestraat naar De la Reijweg verleggen. Daarvoor moest het oorspronkelijke gebouw gesloopt worden.

In het oude gebouw zat tot 1986 café De Ploeg en daarna Chinees restaurant het Gouden Paleis. De zaal van de Ploeg werd geregeld gebruikt voor jazz- en popconcerten. Het huidige horecapand het Paviljoen moest vanwege de herinrichting van het kruispunt in 2002 zeven meter verder naar achteren gebouwd worden.