Voor het ongeluk maandagavond op de A16 bij Breda, waarbij zestig cilinders lachgas op de snelweg terechtkwamen, is niemand aangehouden. De twee slachtoffers die lichtgewond naar het ziekenhuis werden gebracht, zijn een 28-jarige man uit Zoetermeer en een 27-jarige man uit het Belgische Aalter.

De Belg zat in een auto, de man uit Zoetermeer in een bestelbusje. Dat meldt een woordvoerder van de politie. "De exacte toedracht van de aanrijding wordt nog onderzocht. De personenauto reed achterop het bestelbusje."

Er zijn geen aanhoudingen verricht in verband met het lachgas, laat de woordvoerder weten. "Er geldt in Nederland geen algemeen verbod op lachgas. Ook niet op het vervoer daarvan. Door de ravage vanwege de aanrijding was niet vast te stellen of het vervoer in dit geval op de correcte wijze gebeurde."

Daarbij lag de prioriteit bij de afhandeling van de aanrijding en het vrijmaken van de rijbanen, geeft hij aan. "We doen nog wel verder onderzoek of er mogelijk sprake was van een strafbaar feit in verband met het transport van het lachgas."