Het tweede 'coronavrije' weekeinde is in West-Brabant rustig verlopen. In Breda is de drukte wel weer als vanouds laat burgemeester Paul Depla via een woordvoerder weten, die eveneens aangeeft dat mensen eerder dan vroeger al op stap gaan.

Een andere ontwikkeling is de sterk toegenomen drukte rond middernacht als alle uitgaansgelegenheden moet sluiten. Depla stelt echter tevreden vast dat dit tot nog toe niet tot incidenten heeft geleid. Ook de ervaringen met de polsbandjes, waarmee mensen verschillende horecazaken kunnen bezoeken zonder telkens de corona-app te tonen, zijn goed.

Ook in Oosterhout klinken tevreden geluiden. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat alles goed verlopen is dit weekeinde. Voorzitter Dré de Jong van de lokale afdeling van Horeca Nederland beaamt dat. "Het is zelfs heel goed gegaan. Het systeem met de polsbandjes, dat wij hier in Oosterhout ook hebben, pakt heel goed uit."

De Jong zegt verder dat het met de drukte meevalt. "Het moet nog op gang komen, maar wel is het zo dat de uitgaansavond eerder begint dan normaal. Het voordeel is dan weer dat er minder thuis wordt ingedronken.''

In Etten-Leur heeft de coronacheck vooralsnog nog geen problemen opgeleverd, zegt KHN-voorzitter Morris Fikke. In zijn eigen bedrijven merkt hij weinig weerstand, vertelt Fikke. "Maar dat komt misschien ook doordat mensen die hiertegen zijn, gewoon niet komen."

Ook in Bergen op Zoom zijn geen bijzonderheden te melden, laat een gemeentewoordvoerder weten.