De verplaatsing van een aantal invalidenparkeerplaatsen op het Chasséveld in Breda is 'niet goed gegaan'.

Daarom zijn enkele automobilisten met een invalidenparkeerkaart op de bon geslingerd. Burgemeester en wethouders erkennen dat dit onterecht is en hebben hun excuses aangeboden aan de mensen die een boete hebben gekregen.

Ter verantwoording

Dat blijkt uit een brief die het college heeft gestuurd aan SP-gemeenteraadslid Dirk Uijl. De afgelopen weken zijn verschillende automobilisten, ook al waren ze in het bezit van een invalidenkaart, bekeurd nadat ze gebruik hebben gemaakt van een van de tijdelijke gehandicaptenparkeerplaatsen op het Chasséveld. De socialist vond dat niet kunnen en riep burgemeester ter verantwoording.

Met succes, zo blijkt. Het verplaatsen van de parkeerplaatsen is 'niet synchroon' verlopen, laat het college weten. Dat wil zeggen dat de scanauto's nog niet op de hoogte waren van de veranderingen op de parkeerplaats: "Het doorgeven van de tijdelijke aanpassing is niet goed gegaan.''

Extra aandacht

Het stadsbestuur belooft dat de hele gang van zaken reden is om zorgvuldiger met dit soort situaties om te gaan. Wanneer er weer parkeerplaatsen van plek veranderen zal er 'extra aandacht besteed worden' aan de vraag of de scanauto daar ook van op de hoogte is.

Geseponeerd

Intussen zijn alle boetes die onterecht zijn uitgedeeld geseponeerd. Ook is er met de getroffen automobilisten gebeld om uit te leggen wat er is fout gegaan en om excuses aan te bieden.

Vanaf 1 oktober zijn de oude parkeerplaatsen overigens weer in gebruik