Indiepopband Eerie Wanda geeft 7 oktober een optreden bij de expositie over Nick Drake in het Stedelijk Museum Breda.

De tentoonstelling in het Stedelijk Museum Breda You Know I Am Not There van Danielle Lemaire draait om singer-songwriter Nick Drake. De melancholische muziek van de band Eerie Wanda sluit aan bij de kalme liedjes van Nick Drake, de singer-songwriter die zijn belangrijkste werk tussen 1969 en 1974 schreef.

Drake boekte tijdens zijn leven slechts een bescheiden succes, maar groeide na zijn dood uit tot een echte cultheld. Inmiddels wordt hij gezien als één van de belangrijkste singer-songwriters van de 20ste eeuw. De drie platen die hij uitbracht, worden telkens herontdekt door een nieuw publiek.

Kunstenaar Danielle Lemaire raakte geïnspireerd door de liedjes: "Voor mij biedt de muziek van Nick Drake een grote ruimte voor dromerigheid. Het onthult een verborgen innerlijke wereld met een onderliggende, slapende, soort van geruststellende droefheid. Het leidt naar een tijd en plaats die minder hyper is dan de wereld van vandaag, naar een magische stilte waarin ruimte is voor zoete melancholie en traagheid. Een plek om naar toe te gaan als je je wil terugtrekken uit de hectiek."

De band Eerie Wanda, met zangeres Marina Tadic, zoekt net als Drake de melancholie op in haar muziek. Eerie Wanda meets Nick Drake is te zien in zaal 4 van Stedelijk Museum Breda op 7 oktober. Inloop vanaf 19.30 uur. Eerie Wanda speelt van 20:00 tot 20:40 uur. De expositie van Lemaire is te zien tot en met 7 november.