Bij politie-invallen in meerdere woningen en bedrijfspanden in Breda dinsdagochtend zijn vuurwapens, 10.000 euro en luxe goederen in beslag genomen. De woningen en panden zouden eigendom zijn van zes 'grote' jongens die in ieder geval achter één drugslab zitten dat in februari is aangetroffen.

Er zijn verder enkele airsoftwapens en een pepperspray gevonden. Naast de 10.000 euro aan contant geld zijn er luxe goederen in beslag genomen. Het gaat daarbij om een dure caravan, zes auto's waarvan de meesten erg waardevol zijn, scooters, aanhangwagens en elektrische fietsen. Ook horloges, andere sieraden, barbecues en merkkleding zijn aangetroffen.

In een van de binnengevallen woningen zijn ruim 200 hennepplanten gevonden, die zijn vernietigd. De leider van het onderzoek: "We hebben een goede slag geslagen. Dat begon al met het vinden van het lab in februari en is nu verder gegaan met deze aanhoudingen. Met de inbeslagname van de spullen laten we zien dat misdaad niet loont."

Er zijn dinsdag in totaal zes mensen aangehouden die volgens de politie verantwoordelijk zijn voor het crystal meth-lab in Waterlandkerkje, onder wie de hoofdverdachte en zijn vrouw uit Breda. x