De oudereninstellingen De MARQ en Thebe gaan twee etages huren in het oude ziekenhuiscomplex van Amphia aan de Molengracht in Breda. Op beide etages gaan ouderen onder toeziend oog van medewerkers van de beide instellingen revalideren na een ingreep of ziekte.

Vrijdag zijn de contracten tussen de partijen ondertekend. De eerste ouderen worden echter pas na de zomer van 2022 aan de Molengracht verwacht. De etages moeten eerst nog grondig worden verbouwd en ingericht. Tot die tijd kunnen ouderen voor revalidatie terecht bij De MARQ aan de Leuvenaarstraat of zorghotel Merlinde in Breda. Bij Thebe is in woonzorgentrum Lucia een afdeling ingericht voor revalidatie en herstel.

De MARQ en Thebe werken al langer samen met het Amphia. In de vestiging Langendijk van het ziekenhuis huurden beide instellingen ook al ruimte voor de revalidatie van hun cliënten. Maar zoals bekend sluit Langendijk eind deze maand definitief.

De drie partijen zijn erg in hun nopjes met de nieuwe huurovereenkomst. Olof Suttorp, voorzitter raad van bestuur Amphia spreekt van "belangrijke stappen in een efficiëntere revalidatie en herstelzorg voor deze ouderen in de regio."

En ook Ellen van Kroonenburg, directeur van De MARQ, is meer dan tevreden. "Een fantastische mijlpaal: Het wordt een speciale, nieuwe en inspirerende plek in Breda om te revalideren en te werken én je kan met recht spreken van een unieke samenwerking."