Fietsenstalling Het Turfschip zal na corona niet zo vaak meer open zijn als voor die periode. De gemeente Breda wil de tijden van de stalling, die de afgelopen anderhalf jaar sowieso weinig is gebruikt, aanpassen op de wensen van ondernemers op en rond het Chasséveld.

De fietsenstalling, die onder het pand zit waar ook fitnesscentrum Basic-Fit en bioscoop Pathé in zitten, is een tijd helemaal dicht geweest en momenteel slechts beperkt open. De fractie van Breda Beslist wilde weten waarom de beperkende maatregelen voor de stalling niet zijn opgeheven, terwijl dit voor andere voorzieningen wel geldt.

Volgens het Bredase college is de stalling sinds de start van musical Zodiac in de Koepel weer deels geopend. De tijden zijn afgestemd met de organisatie van de musical, zodat bezoekers kun fiets bewaakt kunnen stallen. Omdat de stalling nog een stukje lopen van de ingang af zit, heeft Breda aangeboden een tijdelijke stalling met toezicht op het Koepelterrein te verzorgen, maar van dat aanbod is (nog) geen gebruik gemaakt.

Dat fietsenstalling Het Turfschip na de versoepelingen van eind juni niet direct volledig is opengegaan, heeft volgens de gemeente te maken met onvoldoende bezetting om de stalling te bemannen. Ook is de aanloop nog minimaal.

Breda wil nu met ondernemers op en rond het Chasséveld in gesprek om betere afspraken te maken over de openingstijden van de stalling. De tijden zullen daarmee sowieso anders worden dan voor corona.

Ook komt er een bord bovenaan bij de ingang van de parkeergarage op het Chasséveld waarop de openingstijden worden vermeld. Nu moeten fietsers naar beneden lopen om te kijken wanneer de stalling open is.