Twee jongens, van vijftien en zestien jaar, zijn donderdagmiddag aangehouden bij winkelcentrum Moerwijk in Breda voor het vermoedelijk handelen in harddrugs. Tijdens de doorzoeking van de slaapkamer van de zestienjarige verdachte werden harddrugs, een contant geldbedrag van ruim 1.900 euro, twee messen en een gebruiksklaar vuurwapen aangetroffen.

Tijdens een rechercheonderzoek kreeg de politie zicht op twee jongens die zich in de wijk Hoge Vucht mogelijk bezig zouden houden met het dealen van harddrugs, zoals cocaïne en xtc-pillen.

Het fietsende duo werd donderdagmiddag vlakbij winkelcentrum Moerwijk door de politie aangehouden. De zestienjarige jongen droeg een schoudertas met daarin verschillende gripzakjes met xtc-pillen, cocaïne, ketamine en LSD. Ook zat er 200 euro aan contant geld in.

Beide verdachten werden aangehouden, waarbij de zestienjarige jongen zich hevig verzette. Uiteindelijk kregen de politieagenten hem onder controle en konden hem boeien en naar het bureau transporteren.

Pistool

Na de aanhoudingen werd onder leiding van de rechter-commissaris in de ouderlijke woning de slaapkamer van de zestienjarige jongen doorzocht. Hier werden een pistool met enkele patronen, een gasdrukwapen en twee messen aangetroffen.

Ook vonden de agenten verdovende middelen en een contant geldbedrag van ruim 1.900 euro. Beide verdachten werden in verzekering gesteld en worden vandaag gehoord.