Een 33-jarige man heeft dinsdagavond brand gesticht in een cel in het cellencomplex aan de Mijkenbroek in Breda. Hoe de arrestant de brand precies heeft kunnen stichten, is nog onduidelijk.

De man stichtte de brand rond 21.30 uur, waarna hij meteen uit zijn cel werd gehaald. De brandweer heeft het beginnende vuur snel kunnen doven.

De aanwezige arrestanten bleven in eerste instantie in hun eigen cel, maar volgens de bevelhebber van de brandweer moest het complex uitgebreid gelucht worden vanwege de forse rookontwikkeling. De arrestanten zijn daarom tijdelijk buiten in speciale arrestantenbussen geplaatst.

Alle aanwezigen zijn door de ambulance gecontroleerd. Enkele personen hadden rook ingeademd, maar hoefden verder niet behandeld te worden. De ingesloten verdachte wordt woensdag verhoord over de brand. De politie heeft aangifte gedaan.

De man werd dinsdag aangehouden op het centraal station in Breda vanwege het beledigen van opsporingsambtenaren van de NS. De man werd onder verzet aangehouden en meegenomen naar het cellencomplex.