In het woonwagenkamp aan de Nieuwe Inslag in Breda zijn woensdag rond 8.30 uur schoten gelost. Een 33-jarige man raakte daarbij gewond. Een man en een vrouw zijn aangehouden.

De politie ontving tegen 8.30 uur een melding over het schietincident. "We zijn met diverse eenheden ter plaatse gegaan", zegt een politiewoordvoerder.

"Toen we bij het woonwagencentrum aankwamen, bleek dat het slachtoffer op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis was gegaan." Het gaat om het ziekenhuis op enkele honderden meters afstand. "Hoe dat precies is gegaan en of misschien andere mensen hem vergezelden, wordt onderzocht." Hoe het met de man gaat, is niet bekend.

De politie sloot het woonwagencentrum af en schakelde een arrestatieteam in, omdat de vermoedelijke dader zich mogelijk nog op het kamp bevond. Ook werd een politiehelikopter ingezet.

Tegen 10.00 uur hield het arrestatieteam een man en een vrouw aan. "De man merken we aan als verdachte van de schietpartij. Wat de rol van de van de vrouw is geweest, is vooralsnog niet helemaal duidelijk", aldus de woordvoerder. Ook kan hij niet zeggen of de verdachten en het slachtoffer bewoners van het woonwagencentrum zijn en wat hun onderlinge relatie is.