Stichting Tientjes begint zaterdag 27 maart met een nieuw project. Ze gaat twee keer per maand de deur van Het Rondeel in Breda openzetten voor studenten die behoefte hebben aan contact en een luisterend oor.

Het initiatief van de Studenteninloop komt van een tweedejaars studente Social Work van Avans Hogeschool die stageloopt bij Tientjes. Het idee is elke tweede en vierde zaterdag van de maand studenten te verwelkomen in Het Rondeel. Daar staan van 13.00 tot 15.00 uur gratis koffie en thee klaar en kunnen studenten hun verhaal kwijt.

Steeds meer studenten zitten niet lekker in hun vel, omdat ze al lange tijd gedwongen thuisonderwijs volgen. Ze zien amper medestudenten en missen de sociale activiteiten die bij een actief studentenleven horen.

De stichting wil studenten een laagdrempelige plek buiten de deur bieden waar zij andere studenten kunnen ontmoeten, een praatje kunnen maken en ervaringen en tips kunnen uitwisselen. De inloop wordt gedraaid door vrijwilligers van Tientjes en studenten Social Work.

Het Rondeel is te vinden aan de Kloosterlaan 14, tegenover het Chassé Theater. Vanwege de coronamaatregelen is vooraf aanmelden van belang. Dat kan via s.vanbiezen1@student.avans.nl.