Bestellingen die zijn gedaan bij Bredase winkeliers kunnen voortaan ook worden afgehaald bij de lokale vestigingen van de Albert Heijn en de Jumbo in de stad.

Het initiatief, dat door de supermarkten is opgezet, maakt het Bredase ondernemers mogelijk om flexibeler met de wensen van hun klanten om te gaan. Naast bezorging aan huis, click & collect bij de winkel zelf is het nu namelijk ook mogelijk om de bestelling op te halen bij een Pick Up Point van een van de aangesloten supermarkten.

"Wij voelen mee met de pijn bij de ondernemers in de stad die het in deze tijd ongelooflijk zwaar hebben", laat André Boersma, manager van de AH-supermarkt aan het Valkeniersplein, in een persbericht weten. "Als supermarkten wilden we nu eens niet concurreren, maar gewoon samen kijken wat we voor onze stad en collega's konden doen."

De supermarkten beschouwen het "opofferen van een beetje ruimte" voor hun collega's als een kleine bijdrage om medeondernemers te helpen. Bredase wethouder Boaz Adank vindt het initiatief "een prachtig voorbeeld van hoe we de Bredase handen ineen slaan".

De Albert Heijn aan de Nieuwstraat, Haagdijk, Moerwijk, Brabantplein, Bisschopshoeve, Valkeniersplein, Ginnekenweg, Heksenwaag en Pastoor Doensstraat in Bavel doen aan de actie mee. Dat geldt ook voor de Jumbo aan de Baliëndijk, Belcrumweg, De Burcht, Pastoor van Spaandonkstraat, Dr. Struyckenplein, Rat Verleghstraat, Donk, Markt in Prinsenbeek, Scheperij in Teteringen en Chaamseweg in Ulvenhout.