In een woning aan de Bontwerkerstraat in Breda heeft de politie maandagavond diverse soft- en harddrugs aangetroffen. Twee mannen (24 en 50 jaar) en een 65-jarige vrouw zijn aangehouden. Zij bevonden zich op dat moment in de woning.

De vrouw deed open en overhandige, na een bevel tot uitlevering van de drugs, een pot met henneptoppen en een broodtrommel met speed. Vervolgens betraden de agenten de woning en zagen zij honderden ponypacks liggen. Ook stonden er diverse potjes opgesteld. De zakjes en potjes waren gevuld met een witte substantie, zo meldt de politie dinsdag.

In overleg met de officier van justitie is er daarna, onder leiding van de rechter-commissaris, een huiszoeking gehouden. Daarbij zijn hennep, hasj, harddrugs, gegevensdragers en contant geld in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Toen agenten maandagavond een melding afhandelden, kregen zij zicht op het mogelijk dealadres aan de Bontwerkerstraat. Bovendien kregen zij eerder via Meld Misdaad Anoniem een anonieme tip binnen over eventuele activiteiten in de woning in kwestie.

Volgens de melder zouden er regelmatig mensen kortstondig binnenwippen. Ook zouden diezelfde mensen de in de woning gekochte drugs in een nabijgelegen speeltuintje nuttigen.