NAC Breda en de gemeente Breda hebben woensdag een nieuwe overeenkomst opgesteld voor de huur van het Rat Verlegh Stadion. Onderdeel van de deal is dat de club een deel van de businesslounges mag teruggeven aan de gemeente. Het stadsbestuur gaat ze als commerciële ruimtes verhuren.

Ook is afgesproken dat de huur die Breda ontvangt, kostendekkend is. Dat wil zeggen dat de gemeente niet extra geld hoeft uit te trekken voor allerlei eigenaarslasten en onderhoudskosten.

Er komt eveneens een steunpakket om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen: NAC hoeft zes maanden geen kapitaallasten te betalen. Dat gebaar is niet vrijblijvend. Breda wordt financieel gecompenseerd voor deze bijdrage door de huurovereenkomst met een jaar te verlengen. Wel kan deze steun nog een half jaar worden verlengd.

NAC-directeur Mattijs Manders benadrukt dat zijn club en de gemeente een belangrijke relatie met elkaar hebben. "Die gaat veel verder dan die van huurder en verhuurder. Samen kijken we ook naar de toekomst. Deze huurovereenkomst past prima in dat beeld."