Een 34-jarige man uit Lyon heeft dinsdagavond tijdens een achtervolging op de A16 bij Breda meerdere politieauto's geramd. De man, die onder invloed van alcohol en drugs was, kon na de achtervolging worden aangehouden. Hij wordt verdacht van heling en poging tot doodslag.

Twee surveillance-eenheden van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen op de A16 bij de Moerdijkbrug iemand in een gestolen auto rijden.

Een politiewagen die voor de bestuurder reed, gaf de verdachte bij verzorgingsplaats Den Hoek een stopteken. De Franse automobilist ramde toen de politiewagen die naast hem reed. Hoewel de politieauto schade opliep aan het stuur, kon die wel verder rijden.

Er ontstond een achtervolging waarbij een snelheid 220 kilometer per uur werd gehaald. Het verkeer werd met hoge snelheid ingehaald via de vluchtstrook. De Franse bestuurder heeft verschillende politiewagens zeker vier keer geraakt.

Bij Breda sloten zeker vier politiewagens de verdachte in met de zogenoemde in-boxprocedure. De man probeerde nog te ontsnappen door een politieauto te rammen, maar zijn auto begon te slippen. De politie wist de wagen vervolgens tegen de vangrail klem te rijden.