De inzittenden van een auto met een Frans kenteken zijn zondagochtend aangehouden op de Heerbaan in Breda. Een getuige wees agenten erop dat er vlak voor de arrestatie een plastic zak uit het voertuig werd gegooid. Daar zat een vuurwapen in.

De politie besloot het voertuig te controleren na het ontvangen van een ANPR-melding, een automatische kentekenplaatherkenning.

Speciale camera's met ANPR-technieken lezen kentekens van voorbijrijdende voertuigen, die vervolgens vergeleken worden met een lijst van gezochte kentekens. Dit kan zijn van bestuurders die boetes open hebben staan of worden gezocht door justitie.

Volgens de melding die de politie zondagochtend ontving, was er een verdacht voertuig met Frans kenteken gesignaleerd. Agenten zagen de auto op de Heerbaan en voerden een controle uit.

Ondertussen verklaarde een getuige dat hij had gezien hoe er kort daarvoor een plastic zak uit de auto werd gegooid. De agenten zijn daarop gaan zoeken en vonden inderdaad een tas met daarin een vuurwapen.