De Bredase Klûntocht die ieder jaar voorafgaand aan carnaval wordt georganiseerd, krijgt een online variant op zondag 24 januari. De stichting Bredase Klûntocht en de organisatie van de Silent Muziekbingo hebben hiervoor de handen ineen geslagen.

"In de middag zenden we een vooraf opgenomen officiële opening vanaf de Grote Markt uit, met Jos Filius. Hierna volgt uitleg over het programma", aldus Joey Engelen van de Silent Muziekbingo.

"Vanaf 20.00 uur gaat de carnavaleske muziekbingo van start, die vanuit De Avenue wordt uitgezonden, met een dj en optredens van de feestartiesten Ger Couvreur, Peter Selie, De Dorini's, Sjansjee, Johnny Purple, De Rubberen Schuimboten en Tommy Lips."

Normaal gesproken is het evenement een elfkroegentocht. Bij ieder café krijgt een klûnende deelnemer een stempel. Bij elf stempels ontvangt de deelnemer een klûnkruisje.

Om mensen de gelegenheid te bieden toch weer zo'n felbegeerd kleinood in de wacht te slepen, in dit geval het Ludieke Klûnkruisje 2021, heeft de organisatie dit keer elf (thuis)opdrachten in petto.

De opdrachten kunnen variëren van zichtbaar verkleed meedoen tot de vlag hijsen en droog roeien. "De opdrachten moeten vastgelegd worden op foto of video. Zo kunnen we elkaar digitaal laten zien dat Breda weer massaal aan het klûnen is", aldus Engelen.