Een 21-jarige man is in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door een inbreker in zijn huis aan de Catharinastraat in Breda. De verdachte, een 42-jarige man, is aangehouden, zo meldt de politie.

Het slachtoffer werd rond 3.40 uur wakker van het openmaken van de deurklink in zijn kamer. Toen hij zijn ogen opendeed, zag hij een onbekende indringer staan. Terwijl de dief op de vlucht sloeg, belde de bewoner de politie.

Agenten die onderweg waren naar het studentenhuis zagen in de Molenstraat een man achter een muurtje op zijn hurken zitten. Naast hem stonden twee tassen, in één daarvan zat een laptop. Hij beweerde dat hij dronken was, moest braken en zich daarom achter het muurtje bevond. Maar daar bleek niets van waar.

Na een navraag bij de aangever kwamen de agenten al snel tot de conclusie dat het slachtoffer een laptop kwijt was. En inderdaad: het merk en type daarvan kwamen overeen met de computer in de tas van de verdachte. Bovendien werden bij de inbreker ook een horloge en een scheerapparaat van de bewoner aangetroffen. Mogelijk is de dief via een niet afgesloten balkondeur de woning binnengekomen.