Vervoersmaatschappij Arriva heeft de dienstregeling aangepast waardoor er enkele wijzigingen in het Breda busvervoer worden doorgevoerd. De wijzigingen volgen op de oproep van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken en les op afstand te volgen.

Een aantal ritten komt te vervallen en een deel van het busvervoer rijdt in de ochtendspits minder vaak. Dit is wat er verandert:

  • Lijn 8 van station Breda naar BUas aan de St. Ignatiusstraat rijdt in de ochtendspits tussen 8.00 en 8.50 uur maar vier keer, in plaats van acht keer. Van maandag tot en met donderdag stopt de bus een half uur eerder dan normaal, op vrijdag een kwartier eerder.
  • Lijn 9 van station Breda naar Avans/Loevesteinstraat rijdt in de ochtendspits nog maar zes keer, in plaats van acht keer. In de middagspits rijdt de bus maar vier keer, in plaats van zes keer.
  • Lijn 115 van Zundert naar Breda rijdt niet meer om 7.45 uur. Reizigers kunnen nog wel een bus eerder of later nemen.
  • Lijn 401 van Breda naar Utrecht rijdt tijdens de ochtendspits nog maar twee keer, in plaats van vier keer. In de middag vervallen de extra ritten van station Breda naar Sleeuwwijk Tol.

De nieuwe dienstregeling geldt vanaf maandag 26 oktober.