De Bredase vestiging van Boerschappen bij de Faam gaat 8 oktober dicht. Klanten kunnen binnekort bestellen via de app. Het afhalen kan nog wel bij de Liniestraat.

De nieuwe aanpak is onder meer het gevolg van de toestroom van veel nieuwe klanten. "De winkel bij de Faam is nogal klein. We hebben te weinig opslagruimte", zegt een woordvoerder van Boerschappen.

Het aantal mensen dat verse producten rechtstreeks van de boer wil aanschaffen, is de laatste maanden drie keer zo groot geworden. Boerschappen stelt wekelijks zo'n vierduizend maaltijdboxen samen.

"Door het sluiten van de winkel is er meer ruimte voor opslag. Mensen kunnen bestellingen voortaan via de app doorgeven . Zo kunnen er ook makkelijk allerlei extra verse producten bij bestellen", aldus de woordvoerder.

Binnenkort is de app om te bestellen beschikbaar. "We gaan deze nieuwe manier eerst bij de vaste klanten in Breda uitproberen. Eerst testen of alles loopt zoals het zou moeten lopen. Het grote voordeel voor ons is dat we meer ruimte hebben voor opslag en dat we meer producten kunnen aanbieden."