De gemeente Breda geeft aankomende woensdag tussen 18.00 en 20.00 uur op locatie uitleg over de nieuwbouw op Bouverijen, het bouwplan tussen Teteringen en Breda-Noord (Waterdonken). De nieuwe woonwijk omvat in totaal 644 woningen, waarvan er inmiddels ongeveer 250 zijn gebouwd.

Vanwege de coronamaatregelen wordt op diverse plekken informatie gegeven. "Dit zijn allemaal buitenlocaties met tenten en grote tafels", aldus de gemeente.

Het betreft informatie over de nieuwbouw, maar ook de inrichting van de openbare ruimte met aanplant van groen.

Er is ook een ontwerp te zien van een speelvoorziening aan de Branderij die vervangen wordt. Het gaat om de verkoop van vijf bouwkavels.

Diverse typen woningen

De deelnemende ontwikkelaars zijn Van Wanrooij, Van Wijnen, Heijmans en Synchroon. Het bouwplan omvat vrijstaande woningen, vrijstaande en geschakelde tweekappers en rij/tussenwoningen.

De gekozen architectuur is "dorps en eigentijds tegelijk", aldus de verkopende makelaars (Storimans & Partners en Van de Water).

De goedkoopste woningen kosten rond de drie ton, de duurste categorie, vrijstaande huizen, komt te koop vanaf 580.000 euro. De definitieve prijzen worden bij verkoop bekendgemaakt.

Van de nog te bouwen huizen zijn er eind vorig jaar al zestig in de verkoop gegaan. De woningen waren snel verkocht. Bouverijen moet in 2022 voltooid zijn.