De Belgische en Nederlandse politie hebben maandagavond de bestuurder van een auto met een Belgisch kenteken achtervolgd door Breda. De agenten hebben hem kunnen aanhouden op het Monseigneur Nolensplein, meldt de Bredase politie dinsdag.

Belgische agenten besloten de auto te achtervolgen, omdat ze vermoedden dat het om een drugstransport ging. Toen de bestuurder rond 20.40 uur de grens overging, besloten de agenten hun Nederlandse collega's om hulp te vragen.

De verdachte bestuurder reed via de A16 de binnenstad van Breda binnen, terwijl agenten van de Belgische en Nederlandse politie hem volgden. Daarbij kregen zij assistentie van een politiehelikopter. Op het Monseigneur Nolensplein kwam het voertuig tegen paaltjes tot stilstand.

De twee inzittenden, een 21-jarige Bredanaar en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, probeerden daarop te voet te vluchten, maar werden al snel aangehouden.

Bij de doorzoeking van de auto trof de politie een grote hoeveelheid hennep aan. Ook werd een grote hoeveelheid contant geld gevonden. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.