De Asterdplas in Breda gaat weer open. De Brabantse Delta heeft het onderzoek naar de kwaliteit van het water afgerond en heeft geen blauwalg of chemicaliën aangetroffen. Ook de omgevingsdienst en GGD zien geen reden meer om de plas dicht te houden.

De resultaten van het onderzoek zijn woensdagochtend gecommuniceerd met de gemeente Breda. Het besluit over het heropenen van de Asterplas lag op dat moment bij de omgevingsdienst en de GGD. Ook zij hebben groen licht gegeven.

"De Asterdplas kan dus weer open", meldt een woordvoerder van de gemeente. "Aangezien het prachtig weer is, zal dat waarschijnlijk woensdag al gebeuren."

De woordvoerder benadrukt dat de kwaliteit van het zwemwater constant gemonitord zal worden om de veiligheid van de zwemmers te kunnen waarborgen.

Zaterdagmiddag werd de Asterdplas gedeeltelijk afgesloten, omdat een deel van het water troebel was. In de loop van de dag verspreidde de troebele waas zich verder over het water en werd de gehele Asterdplas afgezet. Sindsdien mocht er niet gezwommen en gevaren worden.