Het bedrijventerrein Minervum biedt zich aan om als nieuwe locatie te dienen voor de coronatests in Breda. De huidige locatie in het NAC-stadion stopt op 1 september vanwege de start van het voetbalseizoen, waardoor Breda zonder teststraat komt te zitten.

Het verdwijnen van de coronateststraat in Breda houdt de gemoederen bezig. Er werden al wel nieuwe testlocaties geopend in Roosendaal, Raamsdonksveer en Etten-Leur, maar de lokale politiek wil graag dat de 180.000 inwoners van Breda in hun eigen gemeente getest kunnen worden.

Het bedrijventerrein Minervum wordt nu genoemd als optie voor een testlocatie. "Op het Minervum ligt naast de farmaceutische groothandel Nassau Farma BV een terrein dat eigendom is van de gemeente Breda. Dat is goed bereikbaar", laat Eric Boon van Nassau Farma weten.

"Eventueel kan ook gebruik gemaakt worden van onze bedrijfsruimte mocht dat nodig zijn. Ik kan daar wel tijdelijk wat ruimte vrijmaken als dat moment. Want in een tent is ook wat armoedig in de winter." Het terrein werd eerder gebruikt tijdens de bouw van Breepark, maar is inmiddels leeg.

Het idee van Boon krijgt steun van Peter Vissers, fractievoorzitter van de lokale partij Breda'97. Ze hebben samen het voorstel neergelegd bij burgemeester Paul Depla en wethouder Boaz Adank.

Een testlocatie is niet zomaar gevonden, want er zitten de nodige eisen aan van de GGD: "De teststraat moet voor het publiek goed bereikbaar zijn, het moet overdekt zijn om ook in de wintermaanden de teststraat open te kunnen houden én er moet voldoende ventilatie mogelijk zijn omdat er auto's doorheen rijden."