Autodeelbedrijf Greenwheels heeft op verzoek van de gemeente vier nieuwe deelauto's geplaatst in Breda. Daarmee komt het aantal deelauto's in de stad nu op twaalf. De auto's kunnen worden gebruikt door mensen die af en toe een auto nodig hebben.

De deelauto's zijn geplaatst in Breda-Oost, Breda-Noord, Ypelaar en Fellenoord. De voertuigen staan op een vaste parkeerplaats, herkenbaar aan een speciaal bord voor autodelen.

Het gebruik van deelauto's moet leiden tot een duurzamer mobiliteitsbeleid. Volgens Greenwheels is de impact van deelauto's op steden aanzienlijk. Uit onderzoek van adviesbureau Goudappel Coffeng blijkt dat voor elke deelauto die op straat geplaatst wordt, gemiddeld elf particuliere auto's verdwijnen.

Gebruikers van deelauto's rijden bovendien gemiddeld bijna tweeduizend kilometer minder per jaar omdat ze beter nadenken over mobiliteit wanneer ze op pad gaan. Ze fietsen vaker en kiezen sneller voor openbaar vervoer.

"De vraag om meer deelauto's is groot. Deelvervoer wordt steeds meer de standaardoplossing om te reizen, naast het openbaar vervoer en de fiets. Een mooie ontwikkeling om steden leefbaarder te maken en stilstand van auto's terug te nemen. We zijn dan ook blij dat Breda gekozen heeft voor nog meer deelauto's voor iedereen", Andrew Berkhout, directeur Greenwheels.