De gemeente Breda gaat vanwege de verwachte drukte komend weekend controles uitvoeren op de toegangswegen naar de Galderse Meren. De controles zijn bedoeld voor inwoners van de Belgische provincie Antwerpen die naar Nederland komen om verkoeling te zoeken.

Sinds woensdag geldt voor de Belgische provincie Antwerpen code oranje. De gemeente meldt dat inwoners van de Belgische provincie wordt afgeraden de grens over te gaan. "Helaas zijn de bezoekers vanuit de provincie Antwerpen even niet welkom", meldt de gemeente daarom.

Daarom zullen er controles plaatsvinden op de toegangswegen naar de Galderse Meren. Mensen uit de provincie Antwerpen zullen worden teruggestuurd. Hun gegevens zullen worden doorgegeven aan de Koninklijke Marechaussee in Nederland.

De gemeente verwacht dat veel mensen de komende dagen vanwege het warme weer verkoeling zullen zoeken bij de Galderse Meren. Burgemeester Paul Depla roept bezoekers echter op de coronamaatregelen te blijven naleven. Bij extreme drukte kan de gemeente de toegangswegen ook afsluiten.