De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een illegaal feest met zo'n 250 aanwezigen op de Polderweg in Prinsenbeek.

De politie kwam rond 1.30 uur op het feest af, nadat er een melding was binnengekomen dat er harde muziek klonk in een stiltegebied aan de Polderweg. Ook zouden er veel auto's die kant op zijn gereden.

Agenten sloten daarom de toegang naar het feest af om verdere toestroom te voorkomen. Bij het feest aangekomen bleek dat er zo'n vijftig auto's stonden geparkeerd en dat er ongeveer 250 mensen aanwezig waren.

Een 31-jarige Bredanaar maakte zich bekend als organisator en werd door de agenten aangesproken. Hij kreeg te horen dat het feest moest worden stopgezet en dat de gasten moesten vertrekken. Binnen een kwartier was zo ongeveer iedereen vertrokken.

Rond 5.00 uur constateerde de politie dat er nog een hoop troep op het terrein lag, zoals ballonnen, plastic bakjes en flessen. De agenten meldden de troep aan Staatsbosbeheer, dat eigenaar van het natuurgebied is.

In Amsterdam beëindigden de politie en de Koninklijke Marechaussee diezelfde nacht ook een feest. Zo'n vijfhonderd mensen waren samengekomen in het Amsterdamse Bos om een illegaal feest te vieren.