De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden bij een woning aan de Tramsingel in Breda. De man wordt verdacht van vernielingen en het bedreigen van zijn medebewoner met een mes.

Rond 4.10 uur belde een bewoner van de Tramsingel dat hij problemen had met zijn huisgenoot.

Een surveillance-eenheid ging ter plaatse en sprak met de bewoners. De agenten probeerden te bemiddelen. De melder besloot geen aangifte te doen en de agenten vertrokken weer.

Binnen een uur kwam echter een tweede melding vanuit dezelfde woning binnen. De agenten zagen bij terugkomst dat er in de woning ruiten waren vernield.

Ook bleek er met een mes gedreigd te zijn. Een van de partijen wilde nu wel aangifte doen, waarna de medebewoner aangehouden werd.

Bij het opnemen van de schade voor de aangifte zagen agenten in de achtertuin een nieuwe fiets staan. Ze besloten voor de zekerheid het framenummer te controleren, waarna bleek dat de fiets gestolen is. Het voertuig is meegenomen naar het bureau.

De verdachte is op het bureau ingesloten en zal zich in de loop van de dag moeten verantwoorden over waar de fiets vandaan komt.