De horeca in Breda bereidt zich voor op de heropening op maandag 1 juni. Dan mogen zij, na maandenlang dicht te zijn geweest, in aangepaste vorm weer open. Horeca-eigenaren zijn dan ook druk bezig met het inrichten van hun terrassen.

Volgens de weersvoorspellingen wordt het maandag zonnig met temperaturen tot 25 graden. Maandagmiddag 12.00 uur gaan de deuren van de horeca weer open. Mensen moeten zich bij hun bezoek wel aan diverse regels houden.

Zo heeft de overheid besloten dat er niet meer dan twee personen aan één tafeltje mogen zitten. Mits mensen in hetzelfde huis wonen, mogen zij met maximaal vier personen aan één tafel zitten. Daarnaast wordt de gasten voorafgaand aan hun bezoek gevraagd of zij gezondheidsklachten hebben.

Als iemand klachten heeft die op het coronavirus kunnen duiden, mag het horecapersoneel hem/haar terug naar huis sturen. Verder moet er altijd 1,5 meter afstand gehouden worden. Om alles in goede banen te leiden, vragen de meeste restaurants om van te voren te reserveren. Ook hanteren sommige zaken een tijdslot.

Hoe het Bredase terrassenplan er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Mogelijk wordt het Bredase Chasséveld ingericht als één groot terras. "We zijn naar allerlei verschillende scenario's aan het kijken", liet burgemeester Paul Depla eerder al weten.

Vrijdag lichten de gemeente en de KHN Breda het plan verder toe.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.